22 Νοε 2021

 

Απάντηση στο έγγραφο της παραίτησης της κας. Παρθενίας Κανή από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου μας,

 Όσον αφορά το από 14/11/2021 έγγραφο διά του οποίου η κα. Παρθενία Κανή υπέβαλε την παραίτησή της από το Διοικητικό Συμβούλιό μας, επαγόμεθα τα κατωτέρω:

- Σχετικά με την αναφορά της τέως Γενικής Γραμματέως του ΔΣ περί της δράσεως κάποιων μελών του ΔΣ που δεν βρήκε σθεναρή αντίδραση από τα λοιπά μέλη, με αποτέλεσμα να εδραιώνεται, η θέση μας είναι ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έχει αναλάβει τα καθήκοντά του εσχάτως, δεν έχει – δυστυχώς – προλάβει να πραγματοποιήσει δράσεις. Η κα. Κανή αναφέρεται προφανώς σε προτάσεις μελών του ΔΣ, οι οποίες τέθηκαν επί τω τέλει το όργανο να λάβει γνώση τους και ν’ αποφασίσει πλειοψηφικά επ’ αυτών. Θέλουμε, λοιπόν, να καταστεί σαφές σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας ότι δεν επρόκειτο περί «δράσεων», αλλά περί προτάσεων, οι οποίες θα υλοποιούνταν μόνο αν συμφωνούσε η πλειοψηφία του οργάνου.

- Σε έτερο σημείο του εγγράφου της, η κα. Κανή κάνει λόγο για την κατάφωρη παραβίαση των αρχών της, η οποία οδήγησε στην παραίτησή της. Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε καταλάβει ποιες αρχές της παραβιάστηκαν και με ποιο τρόπο. Το ΔΣ λαμβάνει τις αποφάσεις του μέσω συζήτησης και σεβόμενο πάντα τη γνώμη της πλειοψηφίας. Όλα τα μέλη του ΔΣ έχουν τις δικές τους αρχές και απόψεις, οι οποίες πρέπει να ακούγονται και είναι απόλυτα σεβαστές. Ωστόσο, η κα. Κανή πρέπει ν’ αποδεχτεί ότι όσοι εκφράζουν «ανοιχτά» τις απόψεις τους πρέπει να είναι έτοιμοι να δεχτούν και την κριτική επ’ αυτών, αλλά και τυχόν αντίθετες απόψεις.

Επιπροσθέτως, το νεοεκλεχθέν ΔΣ του Συλλόγου διαβεβαίωνει διά της παρούσης τα μέλη του ότι: α) η ισότιμη θέση του Συλλόγου με τους λοιπούς φορείς που συνεργάζεται και αλληλεπιδρά, β) η λειτουργία των συλλογικών οργάνων, σύμφωνα με τα οριζόμενα εκ του καταστατικού του και του νόμου και γ) ο ρόλος του θα είναι αδιαπραγμάτευτοι πυλώνες της δράσης μας, τους οποίους θα προασπίσουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας.

Επειδή, λοιπόν, είναι σαφές ότι γνωρίζουμε τη θέση μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας υποτιμήσει, να μας χειραγωγήσει ή να παρέμβει στις δράσεις μας, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.

Επειδή ως εκπρόσωποι του εν λόγω Συλλόγου δεσμευόμαστε έναντι των μελών μας ότι τα πεπραγμένα μας θα είναι «προϊόν» ΜΟΝΟ των συλλογικών προσπαθειών μας και όχι «γλειψίματος», όπως ατυχώς σημειώνει η κα. Κανή στο έγγραφό της.

Επειδή έχουμε μάθει ότι με το διάλογο, τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση, αλλά, όποτε κριθεί αναγκαίο, και μέσω της «δημιουργικής αντιπαράθεσης» ή της έκφρασης αντικρουόμενων απόψεων, δεν γινόμαστε, όπως εσφαλμένως κατά την άποψή μας θεωρεί η κα. Κανή, «υποτελείς» κανενός, αλλά επιτυγχάνουμε τους στόχους μας, οι οποίοι έχουν πάντα ως αποδέκτες τα παιδιά μας.

Επειδή, όπως ελέχθη και ανωτέρω, το ΔΣ προτίθεται καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του να εφαρμόσει πιστά τα οριζόμενα στο νόμο και το καταστατικό του.

Από την παρούσα απάντησή μας θέλουμε να γνωρίσουμε στα μέλη μας ότι ΠΟΤΕ δεν διατυπώθηκε από κανένα από τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας ότι η λήψη χορηγιών θα προηγείται των διεκδικήσεών μας από τους αρμόδιους φορείς. Ωστόσο, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι με τις τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας η εθελοντική προσφορά και η κάλυψη επειγουσών αναγκών μέσω δωρεών ή χορηγιών είναι «όπλα» που πρέπει να έχουμε στην φαρέτρα μας και να τα χρησιμοποιούμε πάντα επικουρικά, με φειδώ και μετά από πλήρη έλεγχο.

          Επιπλέον, στο σημείο αυτό πρέπει ν’ αναφερθεί ότι οι συνεδριάσεις των οργάνων του Συλλόγου μας θα γίνονται σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η αμέσως ανωτέρω απόφαση, την οποία ζητούμε να σεβαστείτε, δεν είναι αποτέλεσμα της παρέμβασης οιουδήποτε εξωγενούς παράγοντα, αλλά η πρακτική που εμείς ως εκπρόσωποι του Συλλόγου αποφασίσαμε ότι πρέπει ν’ ακολουθήσουμε, μετά από επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΟΔΥ, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Υπουργείο Παιδείας, Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος),με στόχο να προασπίσουμε το πολυτιμότερο αγαθό για όλους μας που δεν είναι άλλο από την υγεία – πρωτίστως – των παιδιών μας αλλά και τη δική μας.

          Τέλος, όσον αφορά τα θέματα που τίθενται στο έγγραφο της παραίτησης της κας. Κανή και αφορούν τις εσωτερικές διαδικασίες του ΔΣ και τον τρόπο επικοινωνίας και λήψης αποφάσεων, αποφασίσαμε ότι δεν χρειάζεται να τοποθετηθούμε στην παρούσα, διότι αυτό είναι κάτι που έκαστο μέλος του Συλλόγου μας δύναται να διαπιστώσει μόνο του, αν λάβει μέρος στις δράσεις μας και αν αποφασίσει να μας στηρίξει και να μας συνδράμει από κοντά.

 Παλλήνη, 21 Νοεμβρίου 2021

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ

                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: