15 Νοε 2021

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες ,

ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Δήμου Παλλήνης για την βιωματική ομάδα για γονείς.


ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Ο Δήμος Παλλήνης διακρίνεται για τα πρωτοποριακά προγράμματα υποστήριξης και φροντίδας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσει για πρώτη φορά βιωματική ομάδα για γονείς, όπου οι συμμετέχοντες θα επεξεργαστούν προσωπικά θέματα και εμπειρίες προκαθορισμένης θεματολογίας μέσα από βιωματικές δράσεις, βάζοντας τα θεμέλια για μια υγιή και ευχάριστη σχέση με τον εαυτό και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του. Ερευνητικά δεδομένα έχουν δείξει ότι το θέατρο και τα βιωματικά εργαστήρια συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της ψυχικής υγείας και στην εξομάλυνση των διαπροσωπικών σχέσεων, ενθαρρύνοντας τον προσωπικό τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας. 

Η συγκεκριμένη βιωματική ομάδα για γονείς έχει ως στόχο να οδηγήσει τον ενήλικα- γονιό να συναντήσει το παιδί που έχει κρυμμένο μέσα του, ανασύροντας όλα εκείνα τα συναισθήματα που θα τον βοηθήσουν να ανταπεξέλθει περισσότερο λειτουργικά στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και να δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον στην οικογένειά του. Επιπλέον, τα μέλη της ομάδας θα δοκιμάσουν νέους τρόπους επικοινωνίας και συμπεριφοράς μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τα παιχνίδια ρόλων. Η κίνηση, ο λόγος, η φαντασία, τα αντικείμενα και πολλαπλά ερεθίσματα θα είναι τα εργαλεία που θα ξεκλειδώσουν συναισθήματα και σκέψεις, ώστε να διαφοροποιηθούν αρνητικές συμπεριφορές και συνήθειες που στέκονται εμπόδιο στις οικογενειακές σχέσεις. 

Συντονίστριες: Ελένη Κωνσταντίνου, Ψυχολόγος (M.Sc.) & Δέσποινα Μαραγκουδάκη, Θεατροπαιδαγωγός

Η ομάδα θα αποτελείται από δέκα (10) τακτικά μέλη, απαραίτητα εμβολιασμένα για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στην οδό Έντισον 3, Παλλήνη (Κοινωνικές Δομές Δήμου Παλλήνης) στις παρακάτω ημερομηνίες:

·            Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021,  ώρα 10-12

·            Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021,  ώρα 10-12

·            Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, ώρα 10-12

·            Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 10-12

·            Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, ώρα 10-12

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αίτηση μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2021.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας λόγω των περιορισμένων θέσεων.

Για περισσότερες Πληροφορίες:

Τμήμα Παιδείας, Δια βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Αθλητισμού:

Τηλ:  21000080406, 2106666782, 21000080405

Email: e.konstantinou@0156.syzefxis.gov.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: