9 Νοε 2012

Σχεδιασμός φετινής σχολικής χρονιάς με κύριο γνώμονα τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 16/10/2012 η πρώτη φετινή συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης με τους γονείς, που είχε ως βασικό τίτλο την λέξη ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ.
Για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν τους ενημερώνουμε για τα πλάνα μας.
Επισκευαστικές ανάγκες:
- Θα ανανεωθούν οι αντιολισθητικές ταινίες στις εξωτερικές σκάλες, που έχουν φθαρεί.
- Θα αλλαχθούν τα προστατευτικά στις εξωτερικές κολόνες  και στις μπασκέτες που έχουν χαλάσει.
- Θα βαφτούν οι μπασκέτες.
(Αναμένουμε εθελοντές για τις παραπάνω εργασίες, και βέβαια την επικοινωνία όποιου θεωρεί ότι μπορεί  μας βρει υλικά σε καλύτερη τιμή από αυτή που εμείς θα αγοράσουμε).
Εκδηλώσεις :
Προσπαθώντας όπως πέρυσι να προσφέρουμε το κάτι παραπάνω στα παιδιά του σχολείου θα διοργανώσουμε:
- Χριστουγεννιάτικο Παζάρι
- Κοπή βασιλόπιτας σε κάθε τμήμα
- Αποκριάτικο Πάρτι
- Βάψιμο περιμετρικών κάγκελων πριν από το Πάσχα.
- Ανθοκομική Έκθεση για την Άνοιξη, με τη βοήθεια των φυτωρίων της περιοχής.
- Αποχαιρετιστήριο πάρτι έκτης τάξης.
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει ενεργά σε αυτές μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.
Για τους γονείς :
- Πέρυσι είχε επισκεφθεί το σχολείο μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μίλησε στα παιδιά. Πολύ σύντομα θα γίνει και συνάντηση με τους γονείς με θέμα την σχολική βία – κακοποίηση. Θα σταλεί ενημερωτικό έντυπο. 
- Επίσκεψη και ομιλία ειδικού ψυχολόγου να μας μιλήσει για τα συμπτώματα κατάθλιψης της εποχής. - Αγώνας ποδοσφαίρου γονιών-παιδιών με εισιτήριο, σε κάποιο γήπεδο της περιοχής μας.
Στόχος :
Η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης και ενός ελκυστικού χώρου φιλαναγνωσίας για τα παιδιά αποτελεί από πέρυσι στόχο μας, ωστόσο φέτος πρέπει να υλοποιηθεί. Υπάρχει ένας τέτοιος μικρός χώρος εντός του σχολείου που μπορεί όμως να μεταμορφωθεί. Έχουμε στείλει αιτήματα σε IKEA και ΝΕΟSΕΤ για να γίνουν χορηγοί ανανέωσης του χώρου ωστόσο δεν έχουμε απάντηση. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και για αυτό ζητάμε τη βοήθεια σας σε περίπτωση που γνωρίζετε κάποιους που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν (ξυλουργούς, μπογιατζήδες κ.λ.π.).

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που έχουν ήδη προσφέρει τις υπηρεσίες του είτε με προσωπική εργασία, είτε με υλικά. Σας αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι με αυτές τις προσφορές τα ¾ των υπολογιστών του σχολείου έχουν ανανεωθεί, η εξωτερική ράμπα περάστηκε με αντιολισθητικό υλικό, έχουμε νέο φωτοτυπικό, αλλάχθηκαν πόμολα, αγοράστηκαν τόνερ, το απαραίτητο φαρμακείο και είδη καθαρισμού.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απέκτησε σελίδα στο facebook και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενεργοποιηθεί και ο επίσημος δικτυακός τόπος μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η συνδρομή στο Σύλλογο ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω αλλά και ακόμα περισσότερα είναι 10 ευρώ.

1 σχόλιο:

admin είπε...

Στείλτε μας τις δικές σας ιδέες για τη νέα σχολική χρονιά!